dilluns, 6 de maig del 2013

XERRADA DE CORPUS: "EL CORPUS CHRISTI EN ELS ORIGENS DEL FOLKLORE POPULAR"

Estem a menys d'un mes perquè s'innauguri el Corpus de Sitges 2013, però abans i com ja heu pogut llegir en la darrera entrada del blog tenim diversos esdeveniments també relacionats amb la Festa que ha organitzat la Comissió del Corpus de Sitges.



Aquesta setmana en tenim el primer! El Dissabte 11 de Maig a les 18:00h al Palau del Rei Moro (Carrer d'en Bosc, nº10) es realitzarà la xerrada: EL CORPUS CHRISTI EN ELS ORIGENS DEL FOLKLORE POPULAR.

La Comissió del Corpus de Sitges (amb la col·laboració de l'Agrupació de Balls Populars de Sitges) portavem un temps molt interessats en fer aquesta xerrada per incidir en la importància de la festivitat del Corpus en el folklore popular català. A Sitges tenim una forta tradició celebrant el Corpus, ja a finals de segle XIX amb l’element floral al pas de la Processó, per posteriorment iniciar-se les catifes individuals a principis del segle XX i a partir dels anys 50 ja realitzar-se de forma col•lectiva ininterrompudament fins a dia d’avui.

Però a banda de l’actual celebració del Corpus, la festa té un paper molt important en els origens del Folklore que tots coneixem i per això hem volgut unir a dos conferenciants que per una banda ens donaran una important visió dels inicis i significat del Corpus Christi i la posterior derivació del entremesos i folklore que hi participaven en les actuals festes majors i també del cas particular de la Patum de Berga, festa que molts sitgetans visiten any rere any, i que s’ha mantingut al llarg del temps sense “patir” la migració dels balls/entremesos,... cap a altres festivitats.

Els conferenciants són la Josefina Roma, Antropòloga emèrita de la UB, que exposarà: "Corpus Christi, o com modificar el calendari festiu amb una festa per emmirallar-se tot l’any.” I l'Albert Rumbo, Historiador i Gerent del Patronat Municipal de La Patum, que exposarà: "La Patum de Berga: salvaguarda i protecció d'una festa medieval al segle XXI".

L'acte és obert a tothom i gratuït, en finalitzar-se es servirà una copa de cava.

NO HI FALTEU!!! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada